Lördag efter jul samlas vi tillsammans med ett gäng vänner på San Roques nya restaurang. Vi tycker inte att restaurangerna i byn är speciellt roliga eller bra, därför äter vi helst hemma men den här har nyss bytt ägare och flera som varit här har sagt att det är riktigt bra. Det är ett par från Madrid som nu ska försöka göra oss nöjda. Det är bokat bord för 9 personer. Tro det eller ej men vi sitter ute och äter en av de sista dagarna på året. Med gasolvärmare så blir det riktigt varmt och mysigt. Köket rekommenderar den grillade entrécoten 15 euro eller deras hamburgare med chèvre 12 euro. Det är väl tilltaget med mat på tallrikarna vilket uppskattas av oss som är hungriga. Det blir godkänt för köket ikväll.
Strax efter midnatt går vi hemåt. Vi har även planerat lite för nyår då vi kommer att vara ungefär samma gäng. På vägen hem så släpper vi lös Minos i byn. Nu får han springa på tomma gränder.
Söndagen bjuder på samma väder som det varit de senaste dagarna, klarblå himmel och kring 20 grader men det blåser lite mer. Frasse har gjort upp med Anna och Anton att vi ska åka med dem på loppis i Nerja! Frasse på loppis.... hur tänkte han där. Det har ju aldrig någonsin kommit det ordet ur hans mun ens. Vid frukosten idag så klarnar det upp för honom och han tar sitt förnuft till fånga och stannar hemma med hundarna. Jag väljer att cykla dit istället för att åka bil med dem. Då kan jag äga min egen tid. Loppisen är enormt stor och här finns massor av fina saker men inget jag behöver idag. Väl hemma igen så påbörjas förberedelserna för morgondagen.
De sista ca 10 åren har vi firat nyår tillsammans med goda vänner i Torsång. I år blir det nya vänner att fira med och i Spanien i stället. Vi kommer att vara hemma hos oss. Vi blir 5 stycken till middagen och senare på kvällen kommer flera andra för att skåla in det nya året. Vi dukar upp för middag ute på vår ena terrass och skumpa på takterrassen. Efter varmrätten tar Frasse hundarna och går ut. Vi andra ska förbereda desserten.... hur nu det ska gå till. Det visar sig att Frasse har låst ut oss på terrassen. Vi skrattar så tårarna sprutar och efter en stund dyker han upp igen och kan släppa in oss i värmen.
I Spanien har man lite annorlunda seder mot vad vi är vana med. På nyårsnatten ska man bära nya röda underkläder samt äta en druva för varje gång klockan slår, alltså 12 stycken. Då kommer man att få ett bra år. Vi tar seden dit man kommer och hakar på det där med druvorna. GOTT NYTT ÅR 2019!
Vid tvåtiden börjar vi avveckla firandet hos oss och går istället ner till torget där firandet börjar. Ett gigantiskt partytält står där och nu är det fest på riktigt. Nja, vi går faktiskt hem o sover. Skulle vi ha varit där så hade vi gjort som spanjorerna, sovit en stund på kvällen. Ett par av våra vänner stannar och fortsätter natten lång. Festen på torget slutar när vi kliver upp på morgonen, klockan 8. Trots allt så har det varit en lugn natt och inte så mycket fyrverkerier.
Nyårsdagen gör vi mest ingenting men följer svensk sed att äta pizza, som vi bakar själva, samt en magiskt god äppelpaj. Vi kommer i säng ganska tidigt denna kväll.
Onsdagen bjuder på högsommarvärme. 21 grader, klarblå himmel och vindstilla, vem kan klaga på det. Vi känner oss väldigt nöja med att vi slipper tänka på att gå till jobbet idag. Anna-Lena kommer till oss vid 11 för att gå med på promenad till havet. Klart man ska det en dag som denna. Anna-Lena är en av de svenskar vi träffat här i byn. Annars bor hon i Korså där hon driver Herrgården. Värd ett besök om du har vägarna förbi. Vi har själva provat på fikat där. Gudomligt gott i en fantastisk miljö.
Vi bestämmer oss för att äta lunch på stranden. Efter att faktisk fått leta lite så hittar vi ett ställe som vi fastnar för. Här kan man ha fötterna i sanden när man äter. Jag beställer en Pil-Pil som är heta räkor med vitlök- såååå gott. Frasse beställer på spanska in sin mat. Det blir bläckfisk för honom. Maten kommer relativt snabbt och det är ganska mycket. När vi ätit upp så kommer de snabbt och dukar av samt ställer fram en till tallrik till Frasse. Han ska nog vara försiktig med sin spanska ett tag till. Han har beställt in två rätter! Om inte han nu blir mätt så blir man det aldrig. Jag tror nog att de som jobbar i restaurangen har ganska roligt just nu. Hemåt tar vi en annan väg där byn syns på avstånd. Vi har haft en underbar dag.
De sista ca 10 åren har vi firat nyår tillsammans med goda vänner i Torsång. I år blir det nya vänner att fira med och i Spanien i stället. Vi kommer att vara hemma hos oss. Vi blir 5 stycken till middagen och senare på kvällen kommer flera andra för att skåla in det nya året. Vi dukar upp för middag ute på vår ena terrass och skumpa på takterrassen. Efter varmrätten tar Frasse hundarna och går ut. Vi andra ska förbereda desserten.... hur nu det ska gå till. Det visar sig att Frasse har låst ut oss på terrassen. Vi skrattar så tårarna sprutar och efter en stund dyker han upp igen och kan släppa in oss i värmen.
Vid tvåtiden börjar vi avveckla firandet hos oss och går istället ner till torget där firandet börjar. Ett gigantiskt partytält står där och nu är det fest på riktigt. Nja, vi går faktiskt hem o sover. Skulle vi ha varit där så hade vi gjort som spanjorerna, sovit en stund på kvällen. Ett par av våra vänner stannar och fortsätter natten lång. Festen på torget slutar när vi kliver upp på morgonen, klockan 8. Trots allt så har det varit en lugn natt och inte så mycket fyrverkerier.
Nyårsdagen gör vi mest ingenting men följer svensk sed att äta pizza, som vi bakar själva, samt en magiskt god äppelpaj. Vi kommer i säng ganska tidigt denna kväll.
Onsdagen bjuder på högsommarvärme. 21 grader, klarblå himmel och vindstilla, vem kan klaga på det. Vi känner oss väldigt nöja med att vi slipper tänka på att gå till jobbet idag. Anna-Lena kommer till oss vid 11 för att gå med på promenad till havet. Klart man ska det en dag som denna. Anna-Lena är en av de svenskar vi träffat här i byn. Annars bor hon i Korså där hon driver Herrgården. Värd ett besök om du har vägarna förbi. Vi har själva provat på fikat där. Gudomligt gott i en fantastisk miljö.
Vi bestämmer oss för att äta lunch på stranden. Efter att faktisk fått leta lite så hittar vi ett ställe som vi fastnar för. Här kan man ha fötterna i sanden när man äter. Jag beställer en Pil-Pil som är heta räkor med vitlök- såååå gott. Frasse beställer på spanska in sin mat. Det blir bläckfisk för honom. Maten kommer relativt snabbt och det är ganska mycket. När vi ätit upp så kommer de snabbt och dukar av samt ställer fram en till tallrik till Frasse. Han ska nog vara försiktig med sin spanska ett tag till. Han har beställt in två rätter! Om inte han nu blir mätt så blir man det aldrig. Jag tror nog att de som jobbar i restaurangen har ganska roligt just nu. Hemåt tar vi en annan väg där byn syns på avstånd. Vi har haft en underbar dag.
Kommentarer
Skicka en kommentar